Корпоративни обучения и личностно развитие

Архив: March, 2012

Уроците на живота

всеки ден определя живота виУрок № 4 - Всеки ден определя живота ви

Най-добрите и успешните сред нас не са по-талантливи от останалите. Те просто всеки ден инвестират в себе си, правят малка крачка, за да се приближат към целите, които са си поставили, към мечтите си и към по-добрия си живот. А когато дните се превръщат в седмици, седмиците в месеци и месеците в години, те неусетно пристигат на мястото, което заслужават като изключителни, успешни личности.

 

(още...)


Уроците на живота

ЧистачкаУрок № 3 - В работата си бъдете рокзвезда

На много от нас вероятно ни се е налагало да работим нещо само заради парите, които ще получим като заплащане. В съвременната икономическа криза, това вероятно пак ще бъде нещо, пред което много хора ще бъдат изправени.

"Работата придава смисъл на живота ни. Тя се отразява на самочувствието ни и на начина, по който възприемаме мястото си под слънцето. Да вършиш работата си прекрасно не е просто нещо, което правиш за фирмата, където работиш - тя е подарък, който сам поднасяш на себе си. Да вършиш работата си изключително добре ти носи самоуважение и приятно вълнение, а животът ти става много интересен. А ако влагате най-големите си способности в работата,

 

(още...)


Проект “Венера

Проект Венера

Представете си свят, в който войните са отживелица, в който липсва недостиг на ресурси и всеки един човек може да се наслаждава на висок стандарт на живот." Мисъл извадена от фантастичен роман или футуристична мечта. Много хора смятат, че моделът по който хората живеят в сегашно време е пикът на човешкото развитие. Но ако има нещо което историята ни е научила е това, че дори "И най-развитата империя е обречена на гибел" ...  

(още...)


Физиология на оцеляването – Дишане

дишанеВ спокойно състояние, при един цикъл на дишане (вдишване и издишване) се обновява около 15% от въздуха в белите дробове. При дълбоко дишане, обновяването е около 30%.
Енергийните разходи за дишане в покой е приблизително 2% от общата сума на енергията на тялото. При интензивна работа, разходитете са до 20% от общите разходи.
Увеличаването на обемното съдържание  на  кислород във въздуха до 40%, не причинява вреда. По-висока от посочената концентрация е вредна.  

(още...)


Уроците на живота

Няма по-голям провал от успеха!Урок № 2 - Няма по-голям провал от успеха!

Вие, както и организацията ви, сте най-уязвими, когато сте на върха на успеха. Всъщност успехът поражда самодоволство, неефективност и - най-лошо от всичко - арогантност. Когато хората и фирмите започнат наистина да преуспяват, те често изпадат в самовлюбеност. Престават да генерират нови идеи, да работят усилено, да поемат рискове и започват да почиват на лаврите си. Заемат защитна позици и хвърлят енергията си да бранят успеха, вместо да останат верни на онези неща, благодарение на които са стигнали до върха. 

(още...)


Уроците на живота

Робин Шарма - Уроците на животаЕдин от най-видните бизнес консултанти в света - Робин Шарма - беше в България през месец септември 2011 година. На семинара в НДК, присъстваха доста хора - една част бяха дошли да почерпят вдъхновение, други да се срещнат с легендата, трети - да бъдат видени на това мероприятие.

Този семинар беше едно наистина много вдъхновяващо преживяване за хората, които споделят идеите за лично  и професионално усъвършенстване през целия живот. Много се писа за семинара, за срещите, за спонсорите. Половин година по-късно, когато отзвукът от мероприятието вече избледнява, в поредица от статии ще споделим някои от многото идеи и "тайни", които Робин Шарма споделя в своите книги.

(още...)


 • Сподели с приятел

 • Ние сме в Twitter

 • Календар

  March 2012
  M T W T F S S
  « Feb   Apr »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Архив

 • Авторски права © Корпоративни обучения и личностно развитие. Всички права защитени
  Дизайн от: Templates Next | Превод: Т-D Elite Ltd.