Корпоративни обучения и личностно развитие

Архив: April, 2012

Съставяне на ментални карти – безплатен онлайн семинар

книгиНавярно ви е познато чувството на объркване, когато не можете да се ориентирате в собствените си записки след като сте конспектирали поредната лекция, доклад или обучение; или когато ви предстои да представите доклад или да направите презентация, а вие продължавате да се лутате в огромното количество записки и рисунки; или ви предстои да работите по някаква тема и поради тази причина ви е необходимо да систематизирате огромно количество литература, а вие просто не знаете как да го направите по най-добрия начин.

Записките не винаги помагат при обработка на значително количество информация, защото  скоро те стават твърде много. Плюс това, такъв вид записки се запомнят трудно, тъй като при този вид работа използваме само логическото си мислене. Рисунките и символите се запомнят много по-лесно, и позволяват по-цялостен мисловен процес като функция на дясното мозъчно полукълбо, за (още...)


Световен ден на книгата

книгаДнес е Международният ден на книгата и авторското право, въведен от ЮНЕСКО. Денят се отбелязва от 1995 година насам в чест на Мигел де Сервантес, Уилям Шекспир и Инка Гарсиласо де ла Вега, починали на същия ден през 1616 година.

Идеята на международния ден е да се насърчи четенето, писането, любовта и уважението към книгите.

Асоциация "Българска книга" ще връчи днес годишните си награди "Рицар на книгата" на журналистите с най-голям принос при отразяването на издателския бизнес в България.

Във Великобритания днес празнуват  и Деня на Шекспир, а в испанската провинция Каталуня традиционно си разменят книги в чест на Серватнес.  

(още...)


Уроците на живота

Истинският риск се крие в живота без рискУрок № 6 - Проваляй се по-бързо, за да успееш по-скоро
Прекалено много от нас живеят в страх от промените и възможностите да рискуват да променят себе си, живота си, работата, околните, света... Болшинството от хората се чувстват спокойни само когато са заобиколени от "известното", където се чувстват в безопасност от рутината на ежедневието - един и същи график, един и същи лист за пазаруване, едно и също място за почивка...
Понякога дори една фраза от рода на: "Искам да поговорим за нещо!" или "Имам изненада за теб!", е в състояние да накара пулса ни да фръкне нагоре...  

(още...)


Уроците на живота

любовта-към-книгите-се-възпитава-в-детствотоУрок № 5 - Четете книги

Четенето е една от най-добрите практики, които ни дават възможност да оставаме фокусирани върху нещата от живота, които ни интересуват. В много случаи, книгите, които четем, оформят жизнената ни философия и ни превръщат в хората, които сме.

За много от по-възрастните поколения, четенето беше "прозорецът" към света - минало, настояще, бъдеще, истофия, философия, и т.н. Самият процес на "четенето" за много от хората беше "свещен ритуал", който ги въвеждаше в един различен свят.

 

(още...)


Опасностите на улицата

опасности на пътяАко се замислим сериозно на улицата ни очакват и могат да се случат доста неприятности: кражба, ограбване, падане на тежки предмети върху главите ни, удар от транспортно средство или автомобил, и т.н.

За да сте подготвени за среща с опасностите на улицата, не ходете по улиците със слушалки, слушайки радио или МП3 плейър. Ако го правите, може да не чуете приближаващ се автомобил, прокрадващ се отзад недоброжелател или крадец, или нечие последно предупреждение. (още...)


 • Сподели с приятел

 • Ние сме в Twitter

 • Календар

  April 2012
  M T W T F S S
  « Mar   May »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • Архив

 • Авторски права © Корпоративни обучения и личностно развитие. Всички права защитени
  Дизайн от: Templates Next | Превод: Т-D Elite Ltd.