любовта-към-книгите-се-възпитава-в-детствотоУрок № 5 - Четете книги

Четенето е една от най-добрите практики, които ни дават възможност да оставаме фокусирани върху нещата от живота, които ни интересуват. В много случаи, книгите, които четем, оформят жизнената ни философия и ни превръщат в хората, които сме.

За много от по-възрастните поколения, четенето беше "прозорецът" към света - минало, настояще, бъдеще, истофия, философия, и т.н. Самият процес на "четенето" за много от хората беше "свещен ритуал", който ги въвеждаше в един различен свят.

 

За много от представителите на по-младите поколения, купуването на книги си е "хвърляне на пари на вятъра", тъй като според тях всяка информация може вече да бъде намерена в "мрежата". И понеже е така, за съжаление все по-малко време им остава да четат книги. А ими книги, които всеки би трябвало да прочете поне веднъж през живота си, защото "когато прочетете книга от автор, когото уважавате, запазвате част от блясъка му за себе си".

електронна-книгаИма една много стара поговорка, която казва: "Да знаеш да четеш и да не четеш е почти същото като да не знаеш да четеш". За съжаление в забързаното ни съвремие не ни остава много свободно време за четене. Но наистина трябва да намираме свободно време за да обогатяваме себе си, четейки книги.

"Всеки ден отделяйте време да прочетете нещо хубаво, изпълвайте съзнанието си с големи идеи и ослепителни мисли. Използвайте кингите, за да вливате в душата си надежда и вдъхновение. И помнете, ако искате да бъдете лидер, трябва наистина да четете."

Робин Шарма

библиотекаИ ако в момента нямате достатъчно време да четете, но имате желание да купите някоя книга, или имате купища книги, които надали някога ще успеете да прочетете, не се чувствайте виновни, защото изграждате бибилиотеката си, която е едно от най-прекрасните неща, които притежавате в живота си.
Ако не искате да пропуснете следващите статии, регистрирайте се ТУК за да ги получавате по е-мейл