Истинският риск се крие в живота без рискУрок № 6 - Проваляй се по-бързо, за да успееш по-скоро
Прекалено много от нас живеят в страх от промените и възможностите да рискуват да променят себе си, живота си, работата, околните, света... Болшинството от хората се чувстват спокойни само когато са заобиколени от "известното", където се чувстват в безопасност от рутината на ежедневието - един и същи график, един и същи лист за пазаруване, едно и също място за почивка...
Понякога дори една фраза от рода на: "Искам да поговорим за нещо!" или "Имам изненада за теб!", е в състояние да накара пулса ни да фръкне нагоре...  

Защото не всеки е готов да поеме риска на промяната, който много често върви ръка за ръка с риска от провал.
От ранно детство ни учат, че успехът е важен! А провалът... провалят се само неудачниците... И затова много от нас, (несъзнателно подчинявайки се на проповядваното в детството ни правило), се страхуват да рискуват. Предпочитат да залагат на сигурното, защото рискувайки да се провалят в това, което правят, има голяма вероятност да попаднат в групата на отритнатите от отбществото "неудачници".

Истинският риск се крие в живота без рискНикой няма право да ви осъжда за начина ви на живот. И ако живейки така, се чувствате щастливи - това е хубаво. Ако правите едно и също нещо, винаги ще получавате едно и също.

Определението на Айнщайн за лудост е да правиш едни и същи неща, а да очакваш различен резултат. Истинската радост от живота може да бъде усетена по-силно, когато започнете да "играете" по нови правила и поемете определени рискове. Вероятността да преживеете повече провали е по-голяма, но в същото време и вероятността да ви спохождат повече успехи и да ви се случват прекрасни и интересни неща също нараства.

Истинският риск се крие в живота без риск. Марк Твен формулира това по следния начин: "След двайсет години ще бъдеш по-разочарован от нещата, които не си направил, отколкото от тези, които си направил."

Истинският риск се крие в живота без риск"Истинският риск се крие в живота без риск. Така, че почвайте, поразмърдайте се още днес. Поискайте да ви дадат най-хубават маса в любимия ви ресторант. Поискайте да ви сменят билета за първа класа при следващото пътуване със самолет (на добър час!). Поискайте от колегата си да прояви повече разбиране. Поискайте от любимия човек да ви даде повече любов. Действайте. Приемете предизвикателството. И помнете, не можете да спечелите играта, ако не участвате в нея."

Робин Шарма

Ако не искате да пропуснете следващите статии, регистрирайте се ТУК за да ги получавате по е-мейл