Продължение от 25 юни 2012 година... 

6) Направете нещо, което не сте правили никога преди това

Лятна оптускаПо време на отпуската, обикновено възникват ситуации, когато можете да се опитате да направите нещо, което не сте правили никога преди това. В никакъв случай не пропускайте тези възможности! В противен случай, още много дълго ще си спомняте как да сте пропуснали шанса си да опитате нещо ново.

Отдавна мечтаете да изкачите най-високата планина в страната? Направете го! Или може би винаги ви се е искало да опитате някакъв екстремен спорт? Напред! Нека лятото бъде прекрасното време, в което съкровените мечти се сбъдват!

7) Мечтаете да подобрите уменията си

Четене на книги на плажаВ момента има маса възможности за професионално развитие: книги, аудио книги, видеофилми за обучение, семинари, обучения, класове с ментор ... И в момента, когато повечето хора предприемат ежедневните безсмислени "мероприятия" в безвремието на отпуската, това е точното време, да изградите фундамента за развитието на собствен бизнес или придвижване нагоре по кариерната стълба.

8) Създайте си полезни контакти

Забелязали ли сте, че по време на отпуската е по-лесно да се създават нови, полезни контакти? Това е така, защото хората са на почивка, имат желание да се отпуснат и са отворени за всякакви нива на общуване.  В такива моменти, е най-лесно да се намерят  нови познати, приятели или бъдещи бизнес партньори.

9) Развийте творческото си начало

Боди артВ безгрижното време на отпуската, често ни посещава творческо вдъхновение. Не пропускайте тази уникална възможност да създадете свой собствен мини-шедьовър: да напишете красиво стихотворение, песен или да нарисувате красива картина.

10) Наслаждавайте се на всеки ден

Знаете ли кое е едно от най-важните и в същото време най-трудно за овладяване умение? Това е способността да живеем тук и сега. Не мислете за минали и бъдещи проблеми, живейте в момента, за да можете да се насладите на всяка минута! Опитайте се да се насладите напълно на това състояние на хармония и щастие по време на вашата почивка, когато никой няма да се намеси или да ви прекъсне. След това се опитайте да  използвате това състояние и в ежедневната си работа. Повярвайте ми, ако успеете, това ще е едно незабравимо преживяване!

Приятна отпуска! Споделете вашите преживявания!

Изпратете снимки от вашите незабравими моменти! Споделете ги с нас!